Tietosuoja- ja rekisteriseloste


Yksityisyytesi on meille tärkeää ja noudatamme henkilötietojen käsittelyyn sovellettavia lakeja. Näissä tietosuoja- ja evästeperiaatteissa kerromme, mitä henkilötietoja saatamme kerätä henkilötietorekisteriimme ja miten käytämme tietoja. Käyttämällä sivustoamme vahvistat hyväksyväsi nämä tietosuojaperiaatteet ja sitoutuvasi noudattamaan niitä.

Saatamme tehdä päivityksiä tähän tietosuojaselosteeseen toimintamme, tietosuojaperiaatteidemme tai lainsäädännön muuttuessa. Muutokset tulevat voimaan, kun olemme julkaisseet päivitetyn tietosuojaselosteen.

 

HENKILÖTIETOREKISTERI

Rekisterin nimi

Veden asiakas- ja markkinointirekisteri

Rekisterinpitäjä

Vede (Y-tunnus: 2845101-4)
Klovinrinne 15 A 1
02180 Espoo

Yhteyshenkilö

Noora Salminen
info@vede.fi

 

HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN

Keräämme ja käsittelemme pääasiassa vain asiakkaidemme (mukaan lukien potentiaaliset asiakkaat), uutiskirjetilaajien (eli Veden sisäpiiriin liittyneiden), työntekijöidemme ja työnhakijoiden henkilötietoja.

Vältämme kuitenkin tarpeetonta henkilötietojen keräämistä, käsittelyä ja säilyttämistä. Keräämme ainoastaan ne henkilötiedot, joita tarvitsemme seuraaviin toimiin:

  • Velvollisuuden täyttäminen asiakkaalle päin (esim. tilausten vastaanotto, tuotteiden toimitus, tilauksen etenemisestä tiedottaminen ja asiakaspalvelu ongelmatilanteessa)
  • Verkkokaupan hyvä käyttökokemus (esim. suosikkituotteiden tallentaminen tai sähköpostimuistutukset ostoskoriin unohtuneista tuotteista)
  • Henkilökohtaisten suositusten ja ideoiden tarjoaminen (esim. tuotesuosituksia perustuen aiemmin katsomiisi tuotteisiin)
  • Uutiskirjeiden lähettäminen sinun suostumuksellasi (sähköpostiin toimitettava uutiskirje täytyy erikseen tilata itselleen ja sen voi perua koska tahansa sähköpostiviestissä olevan linkin kautta tai ilmoittamalla sähköpostitse info@vede.fi)

Keräämme henkilötietoja pääasiassa sinulta itseltäsi yhteydenottojen yhteydessä tai palveluidemme käytön yhteydessä. Tallennamme meille lomakkeella, sähköpostitse tai chatissa ilmoittamasi henkilötiedot voidaksemme tarjota sinulle mahdollisimman hyvää palvelua. Saatamme säilyttää yhteydenottoosi liittyvän kirjeenvaihdon. Lisäksi keräämme tietoja evästeiden avulla.

Keräämme myös Google Analyticsin ja Shopifyn sekä siihen liitettävien applikaatioiden avulla verkkosivustomme kävijätietoa, jotta voisimme analysoida ja kehittää sivustoamme. Keräämme ja käsittelemme siis tietoja vierailuistasi sivustollamme, kuten liikennetietoja, paikkatietoja ja tietoa käyttämästäsi laitteesta, internet-selaimesta sekä verkkoyhteydestä.

Vede tai puolestamme toimivat ulkopuoliset yhtiöt voivat kerätä järjestelmähallintoa ja sivustomme käytön tarkkailua varten tietokonettasi koskevia tietoja, kuten IP-osoitteita sekä tietoja käyttöjärjestelmän ja selaimen tyypistä, jos ne ovat saatavilla.

HENKILÖTIETOJEN KÄYTTÖ

Verkkokaupassamme voi asioida myös ilman, että luot käyttäjäprofiilia. Jotta palvelumme on mahdollinen, tallennamme kuitenkin henkilötietosi, kun teet ostoksia verkkokaupassa.

Seuraavat tiedot tallennetaan:

  • asiakasnumero
  • etu- ja sukunimi
  • postiosoite
  • laskutusosoite
  • postinumero
  • postitoimipaikka
  • maa
  • puhelinnumero
  • sähköpostiosoite
  • tilaushistoria
  • toimituksen seurantatiedot
  • syntymäaika (saatamme kysyä syntymäaikaasi, jotta voimme tarjota sinulle henkilökohtaisen syntymäpäivääsi perustuvan alennuskoodin)
  • IP-osoite (saatamme käyttää IP-osoitteita sivustomme käyttäjien tunnistamiseen, jos katsomme sen tarpeelliseksi voidaksemme valvoa käyttöehtojemme noudattamista tai suojata palveluamme, sivustoamme tai muita käyttäjiä)

Keräämme, säilytämme ja käsittelemme asiakas- ja markkinointirekisterin tietoja vain ennalta määriteltyihin tarkoituksiin.

Pääasiallisia käyttötarkoituksia ovat:

  • sivuston hallinnointi ja mukauttaminen eri käyttäjille
  • pääsyn myöntäminen sivuston palveluihin
  • ostettujen tuotteiden lähetys
  • tiedon välittäminen ostajalle, kuten tilausvahvistuksen ja toimitusta koskevien tietojen lähettäminen
  • maksujen periminen
  • asiakastuki, kuten reklamaatioiden käsitteleminen
  • asiakaskohtaisten alennuksiin oikeuttavien koodien tarjoaminen
  • arvostelupyyntöjen lähettäminen ja asiakastyytyväisyyden mittaaminen
  • markkinoinnin kohdistaminen kanavissamme ja sähköisen markkinointimateriaalin lähettäminen
  • palvelujemme ja tuotteidemme kehittäminen

Työntekijöitä ja työnhakijoita koskevia tietoja käsittelemme pääasiassa vain henkilöstöhallintotarkoituksiin, työsopimusvelvoitteiden täyttämiseksi, työsuhteeseen liittyvien lakisääteisten velvoitteiden täyttämiseksi ja työnhakijoiden arvioimiseksi ja valitsemiseksi avoimeen tehtävään.

 

EVÄSTEET

Evästeet (cookies) ovat selainten tallentamia pieniä kooditiedostoja, joiden avulla mm. erotellaan sivustojen kävijöitä toisistaan. Evästeet myös antavat meille tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivustoamme.

Käytämme evästeitä verkkosivuston toiminnan turvaamiseksi ja tehostamiseksi sekä saatamme hyödyntää evästeitä palveluidemme ja verkkosivustomme kehittämiseksi, verkkosivuston käytön analysoimiseksi, sekä markkinoinnin kohdentamiseksi ja optimoimiseksi.

Käytännössä evästeet mahdollistavat esimerkiksi ostoskorisi säilyttämisen ja suosikkituotteiden merkitsemisen. Lisäksi niiden avulla saatamme seurata esimerkiksi mille sivustomme sivulle saavuit ensimmäisenä ja kuinka monta kertaa olet vieraillut verkkokaupassamme.

Käytämme myös Googlen uudelleenmarkkinointievästeitä sekä Facebook-pikseliä, joiden avulla voimme esittää kohdistettuja mainoksia verkkosivuston kävijöille, kun he selailevat muita sivustoja tai käyttävät Google-hakua, Facebookia tai Instagramia. Facebook-pikselin avulla myös mittaamme mainonnan tehokkuutta, tulkitsemme ihmisten sivustolla tekemiä toimintoja ja tavoitamme uusia kohderyhmiä.

Voit estää evästeet verkkoselaimesi asetuksissa. Huomaathan, että jos estät kaikki evästeet, et välttämättä pysty käyttämään sivustoamme tai kaikkia sen osia. Jos evästeitä ei estetä, käyttäjän katsotaan antaneen suostumuksensa niiden tallentamiseen laitteeseen.

 

REKISTERIN SUOJAUS

Tietojasi säilytetään pääosin sähköisessä muodossa palveluntarjoajamme palvelimilla, jotka on suojattu alan yleisten käytäntöjen mukaisesti. Keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot pidetään luottamuksellisina eikä niitä ilmaista muille kuin niitä työssään tarvitseville tai luottamuksellisesti ja rajoitetusti sopimusten perusteella sopimuskumppaneillemme, kuten alihankkijoillemme. Pääsy henkilötietoihisi on rajattu ja suojattu käyttäjäkohtaisin tunnuksin, salasanoin ja käyttöoikeuksin.

Palveluntarjoajamme suojaavat tietoja mm. seuraavilla toimilla:

  • Henkilötietojen anonymisointi ja salaaminen
  • Tietojenkäsittelyjärjestelmien luottamuksellisuuden, eheyden, saatavuuden ja joustavuuden varmistaminen
  • Henkilötietojen käyttöoikeuden rajoittaminen
  • Henkilötietojen saatavuuden varmistaminen fyysisen tai teknisen onnettomuuden sattuessa
  • Säännöllinen testaus, arviointi ja teknisten sekä organisatoristen turvatoimien arviointi


Kaikki antamasi tiedot tallennetaan suojatuille palvelimille. Sinun vastuullasi on pitää salassa salasana, joka sinulle on annettu tai jonka olet valinnut rekisteröityessäsi sivustoomme sen käyttöä varten. Älä luovuta salasanaa kenellekään.

KOLMANNET OSAPUOLET

Emme luovuta tai myy henkilötietoja edelleen ulkopuolisen, kolmannen tahon vapaaseen käyttöön. Pääsääntöisesti henkilötietojasi käsittelevät yrityksemme henkilöstöön kuuluvat henkilöt työssään.

Jotta Vede-verkkokaupan toiminta on mahdollista, saatamme kuitenkin luovuttaa henkilötietojasi toimituksia hoitavalle logistiikkayritykselle (esimerkiksi Posti) ja maksuliikennettä hoitavalle yhteistyökumppanille (esimerkiksi Checkout Finland), sekä IT-järjestelmien toimittajille. Voimme myös omaa myynti- ja markkinointityötämme varten luovuttaa henkilötietoja meidän asioitamme hoitaville yhteistyökumppaneille ja tallentaa henkilötietoja verkkosivuston ulkopuoliseen sovellukseen tai palveluun, kuten sähköpostiviestintäohjelmistoon tai asiakkuudenhallintaohjelmistoon.

Keräämiämme tietoja saatetaan siirtää myös Euroopan talousalueen (”ETA”) ulkopuolelle tai säilyttää ETA:n ulkopuolella. Henkilötietoja luovuttamalla annat suostumuksesi tällaiseen tietojen siirtoon, säilyttämiseen tai käsittelyyn. Varmistamme, että henkilötietosi suojataan tällöin sovellettavan kansallisen lainsäädännön ja Euroopan unionin tietosuojasääntelyn edellyttämällä riittävällä tasolla. Ryhdymme kaikkiin kohtuullisesti arvioiden tarpeellisiin toimiin varmistaaksemme, että tietojasi käsitellään turvallisesti ja näiden tietosuoja- ja evästeperiaatteiden mukaisesti.

Saatamme luovuttaa tietojasi, mikäli olisimme osallisena yritys- tai liiketoimintakaupassa. Saatamme myös luovuttaa anonymisoitua tai tilastollista tietoa, jota ei ole mahdollista yhdistää henkilöön. Mikäli tällainen tieto ei enää ole katsottavissa henkilötiedoksi, saatamme luovuttaa tietoa kolmansille osapuolille myös muuta kuin tässä mainittua tarkoitusta varten. Saatamme myös luovuttaa tietoja muutoin sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi, lain tai viranomaisen sitä edellyttäessä.

TIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Emme säilytä henkilötietojasi pidempään kuin on tarpeellista niiden käyttötarkoitukselle tai kuin sopimus tai laki vaatii. Henkilötietojen säilytysajat voivat kuitenkin vaihdella käyttötarkoituksesta ja tilanteesta riippuen. Tietojen säilyttämisajat saattavat perustua myös lainsäädäntöön, kuten kirjanpitolakiin. Pyrimme tarvittaessa myös päivittämään tietojasi. Tarpeeton tieto poistetaan.



OIKEUTESI

Voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti sinulla on oikeus saada tietää, mitä henkilötietoja me sinusta keräämme ja pyytää meitä tarvittaessa korjaamaan henkilötietojasi. Sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa henkilötietojesi käsittelylle antamasi hyväksyntä joko kokonaan tai osittain, jolloin peruutus astuu voimaan välittömästi.



YHTEYSTIEDOT

Jos haluat käyttää edellä mainittuja oikeuksia tai ottaa muuten meihin yhteyttä henkilötietojesi käsittelyä koskevissa asioissa, lähetä pyyntö sähköpostilla osoitteeseen info@vede.fi tai kirjepostilla osoitteeseen:

Vede
Klovinrinne 15 A 1
02180 Espoo