VEDE TAUOLLA 23.6.–1.8.2021 Tilauksia voi kuitenkin tehdä koko kesän ajan ☀️ Postitamme 22.6. mennessä tulleet tilaukset vielä kesäkuun aikana

Vede-laatu


Verkkokaupan perustaja, Noora on tarkka laadusta ja huolehtii henkilökohtaisesti, että kaikki tuotteemme valmistetaan kiinnittäen huomiota yksityiskohtiin ja kunnon materiaaleja käyttäen. Täältä löydät tarkempaa tietoa julisteidemme ominaisuuksista sekä ajatuksista niiden takana.


Veden julisteet ovat 100 % suomalaista, laadukasta designia ja tuotteet on painettu Suomessa

VEDEN TARINA

Vede on suomalainen verkkokauppa, jonka kaikki julisteet suunnitellaan ja painetaan Suomessa. Kokoelmat keskittyvät erityisesti mustavalkoisiin grafiikka- ja tekstijulisteisiin. Mitä Vede sitten tarkoittaa? Google Kääntäjän mukaan se on italiaa, ja tarkoittaa “näkee”. Osuvaa, kun verkkokauppa myy julisteita, mutta perustaja ei osaa italiaa ja sana onkin täysin keksitty. Se kuitenkin kiteyttää brändin.

Vede...
 • kuulostaa sekä suomen- että englanninkieleltä  [olemme ylpeästi finglish]
 • yhteinen tavu sanan “design” kanssa  [jokainen juliste on suunniteltu taidolla]
 • sama omistusmuoto vesi-sanan kanssa  [arvostamme luonnon elementtejä ja suomalaisuutta]

Vede sai alkunsa omistajan ja suunnittelijan, Nooran rakkaudesta minimalistiseen ja tyylikkääseen sisustamiseen. Julisteiden aiheet heijastelevatkin suunnittelijan omia kiinnostuksen kohteita, kuten muoti, luksusbrändit, kosmetiikka, kahvi, viini, fitness, klassikot [Hercule Poirot<3] ja mystiikka [horoskoopit ja taikuus tekevät elämästä hieman hauskempaa].

Noora on myös pienen tytön ja pojan äiti ja kuuluu siihen sisustajaäitien klaaniin, joka yrittää pitää lastenhuoneen sisustuksen tyylikkäänä ja neutraalina, mutta myös innostavana ympäristönä. Veden Wonder-kokoelma koostuukin tyylikkäistä, mutta hauskoista lastenhuoneen seinälle sopivista julisteista.

Koko verkkokauppa on rakennettu rakkaudella ja visuaalisuus mielessä – omistajan toive onkin, että samanhenkiset ihmiset löytävät tiensä Veden blogiin tai kauppaan, ja voivat kokea rentoutuvansa sekä inspiroituvansa sen tunnelmasta.

Joten tervetuloa. Toivon sydämeni pohjasta, että viihdyt ja löydät etsimäsi.

– Noora ❤

 

JULISTEIDEN JA KORTTIEN KOKO


Kortti: 13 x 18 cm

 • Suurempi kuin tavallinen postikortti
 • Sopii kehyksiin, joiden koko on 13 x 18 cm [esim. Ikea Knoppäng]
 • Sopii joihinkin kehyksiin, joiden koko on 21 x 30 cm ja käytössä leveä kehyskartonki [esim. Ikea Lomviken]


Pieni juliste: 21 x 30 cm

 • Lähellä A4-paperin kokoa
 • Sopii kehyksiin, joiden koko on 21 x 30 cm cm [esim. Ikea Lomviken]
 • Sopii joihinkin kehyksiin, joiden koko on 30 x 40 cm ja käytössä leveä kehyskartonki [esim. Ikea Ribba]


Suuri juliste: 30 x 40 cm

 • Lähellä A3-paperin kokoa, mutta 2 cm matalampi
 • Sopii kehyksiin, joiden koko on 30 x 40 cm cm [esim. Ikea Ribba]
 • Sopii joihinkin kehyksiin, joiden koko on 40 x 50 cm ja käytössä leveä kehyskartonki [esim. Ikea Ribba]

 

Kehyskoot

Tarjoamme verkkokaupassa yleisesti tunnettuja kokoja, jotka sopivat yleisimpiin kehyksiin. Verkkokaupassa viittaamme korttikokoon, kun puhumme pienoisjulisteesta, joka on kokoa 13 x 18 cm. Huomaathan, että tavallinen postikortti on huomattavasti pienempi: A6, 10,5 × 14,8 cm. Eli Veden korttikoko ei siis mahdu tavalliseen 10 x 15 cm -valokuvakehykseen.

Viittaamme A4-julisteeseen, kun puhumme 21 x 30 cm -koon julisteestamme ja vaikka A3-paperi ei ole kooltaan täsmälleen 30 x 40 cm, puhumme verkkokaupassa silti koon A3 julisteesta, jotta sinun olisi helpompi hahmottaa tuotteen koko. Itse julisteet ovat kuitenkin kooltaan 13 x 18 cm, 21 x 30 cm ja 30 x 40 cm.Kokovalikoima tuotteissa

Osa julisteitamme on saatavilla useassa eri koossa, osa vain yhdessä koossa. Tämä johtuu siitä, että kaikki designit eivät välttämättä toimi pienessä tai suuressa koossa. Emme halua uhrata printin laatua, minkä vuoksi myymme kustakin julisteesta vain niitä kokoja, joissa kuva tai teksti on parhaimmillaan.

Kun jokin juliste on saatavilla useassa koossa, pyrimme parhaamme mukaan tarjoamaan jokaisesta koosta esimerkkikuvat tuotesivulla. Julisteen tyylin säilyttämiseksi juliste ei välttämättä sisällä saman verran tyhjää tilaa eli marginaaleja jokaisessa koossa. Eli esimerkiksi A4-kokoisessa aurinkolasijulisteessa kuva on suhteellisesti katsottuna isompi, kuin A3-kokoisessa. A4-julisteessa on näin ollen vähemmän tyhjää tilaa reunoilla, kuin A3-julisteessa.Kehyskartongit

Printit sopivat täydellisesti niille tarkoitettuihin kehyskokoihin. Nämä kehyskoot löytyvät edellä mainitusta listasta. Huomaathan, että kaikki julisteet eivät kuitenkaan välttämättä toimi kaikkien kehyskartonkien kanssa. Esimerkiksi koordinaattijulisteet on suunniteltu niin, että niiden kanssa ei käytetä kehyskartonkia.

Lisäksi, kaikki kehyskartongit eivät ole saman kokoisia. Kokemuksemme mukaan Ikean kehyksissä kehyskartongit supistavat kuvakokoa juuri sopivasti niin, että pienempi juliste istuu nätisti "liian suureen" kehykseen kehyskartongin kanssa – mutta tämä ei välttämättä päde kaikkien valmistajien kehyksiin. Tarkista siis aina ensin kehyskartongin kuva-aukon leveys ja korkeus.

 

PAPERILAATU

 • Silkkipintainen ja täyspäällystetty
 • Jämäkkä paksuus: 250 g/m² - 300 g/m²
 • Ympäristösertifioitu

Käyttämämme paperi on nimeltään LumiSilk, joka on silkkipintainen täyspäällystetty taidepainopaperi. Sen luonnollinen valkoisuus ja kirkkaus on ihanteellinen, kun sekä kuvantoistolta että tekstien painojäljeltä vaaditaan korkeaa laatua. LumiSilk on myös ympärisöystävällinen valinta, sillä paperille on myönnetty useita ympäristösertifikaatteja.

Kaikki julisteemme näyttävät ja tuntuvat laadukkailta, sillä käytämme jäykkää premium-tasoista paperia. Julisteet siis ovat suhteellisen ryhdikkäitä, minkä ansiosta niitä voi käyttää myös ilman kehyksiä. Kortit ovat vielä paksumpia, eivätkä taivu helposti. Voit siis laittaa kortin tai julisteen esille esimerkiksi washiteipillä, magneetilla tai paperipuristimen avulla.

A4- ja A3-kokoiset julisteemme painetaan LumiSilk-paperille, jonka neliöpaino on 200 g/m² ja korttikokoiset printit painetaan LumiSilk-paperille, jonka neliöpaino on 300 g/m². Neliöpaino kertoo kuinka monta grammaa paperi painaa per neliömetri. Mitä suurempi neliöpaino, sitä jäykemmältä paperi tuntuu.

Paperi on hiokkeeton, eli valmistettu puhtaasta selluloosakuidusta, minkä ansiosta se kestää hyvin aikaa ja mekaanista rasitusta. Se on myös päällystetty. Päällystetyt paperit tuovat painotöihin laadukkuutta, sillä kuvat ja värit toistuvat voimakkaina ja tarkasti sekä ovat hieman arvokkaampia kuin samanpainoinen päällystämätön paperi.

 

 

EETTISYYS & YMPÄRISTÖ

Veden perustaja, Noora uskoo vakaasti Jean Paul Gaultierin sanoihin “Elegance is a question of personality, more than one's clothing.” Ihmisen kauneus tai eleganssi, lähtee siis sisältä päin ja sama pätee myös Veden maailmaan. Meille on tärkeää, että Vede ei näytä hyvältä vain ulospäin, vaan toimii myös eettisesti.

Ympäristösertifioitu paperi
Julistepaperissa meille on tärkeää ympäristöystävällisyys yhdistettynä huippulaatuun. Käyttämällemme paperille on myönnetty Euroopan merkittävin ympäristötunnus EU Ecolabel, joka kertoo puolueettomasti tuotteen ympäristöystävällisyydestä turvallisuutta ja laadukkuutta unohtamatta. Lisäksi paperilla on FSC- ja PEFC-ympäristösertifikaatit. PEFC-merkki kertoo, että tuote on valmistettu kestävästi hoidettujen metsien puusta ja FSC on metsäsertifiointijärjestelmä, jonka tarkoituksena on edistää vastuullista metsänhoitoa.

Pakkausten kierrätys
Välitetään yhdessä ympäristöstä. Paperijulisteet ovat 100 % kierrätettäviä, kuten ovat myös pakkausmateriaalit, joissa tuotteet lähetämme. Toivommekin kovasti, että huolehdit pahviset pakkaukset (postitusputki, kartonkikuori, pahvilaatikko) pahvinkeräykseen. Postitusputken muovikannet voi kierrättää muovipakkausten keräykseen.

Oma mallisto
Vede haluaa tarjota mahdollisimman uniikkeja printtejä. Verkkokaupan kaikki designit ovat omistajan / suunnittelijan, Nooran luomia. Käyttämämme fontit ovat kaupalliseen käyttöön tarkoitettuja ja kuvat itse tehtyjä, jos muuta ei ole mainittu. Emme harrasta toisten ideoiden lainaamista tai varastelua, mutta great minds think alike ja joskus samantyylisiin julisteisiin voikin törmätä muissa kaupoissa.

Asiakkaasta välittäminen
Haluamme aidosti ilahduttaa asiakkaitamme ja toimitamme vain ehjiä, laadukkaita ja huolella pakattuja tuotteita. Olemme myös aina apunasi, jos lähetyksessä meneekin jokin pieleen. Yhdessä voimme tehdä hyvää, sillä kun sinä valitset kotimaisen tuotteen, tuet suomalaista työtä, mikä on sinulta eettinen, ekologinen ja vastuullinen teko.

Tulevaisuudessa...
Vede kehittää toimintaansa jatkuvasti, ja tulevaisuudessa haluamme mahdollisuuksien mukaan järjestää tuotteidemme kuljetuksen aina ilmastoystävällisesti sekä hyödyntää palautettavia, uudelleenkäytettäviä pakkauksia.