Vauvan syntymäjuliste kuvalla – näin onnistut!


Näin tehdään vauvan syntymäjuliste kuvalla

Syntymäjuliste nimellä ja vauvan mitoilla on mitä ihanin muisto, sekä tyylikäs tapa ikuistaa pikkuisen syntymätiedot. Siksi syntymätaulu onkin myös huomaavainen ja henkilökohtainen lahjaidea.

Vinkki!  Jos mielesi tekisi antaa lahja jo ennen kuin pikkuisen nimi on julkistettu, voit julisteen sijaan antaa itse tehdyn lahjakortin, jossa lupaudutaan hankkimaan syntymäjuliste. Näin syntymätaulu voi olla myös nimiäis- tai kastelahja, vaikka nimi olisikin pidetty salassa. Huomaathan, että Veden verkkokaupassa ei tällä hetkellä ole myynnissä lahjakortteja.

 

Tauluun tulevat tiedot

Syntymätauluun kirjataan yleensä vauvan mitat, syntymäaika ja nimi. Veden personoitavaan syntymäjulisteeseen sisällytetään nämä tiedot:
  • lapsen nimi
  • syntymäpäivämäärä
  • syntymäpaikkakunta
  • viikonpäivä ja kellonaika
  • syntymähetken sää
  • syntymäpituus ja -paino

Syntymähetken sää on erityisen hauskaa informaatiota – se muistuttaa vanhempia tuon mullistavan päivän tunnelmasta ja lapsi taas saa nähdä vanhempana, millainen sää tuolloin oli. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tietää vauvan syntymähetken säätilaa, me tarkistamme sen Forecan havaintohistoriasta antamasi syntymäpäivän ja -kellonajan avulla, josta saamme sään selville tunnin tarkkuudella koko paikkakunnan laajuudelta.

Vede-juliste: syntymätiedot ja vauvan kuva

 

Vauvan valokuva

Joissakin syntymäjulisteissa on myös valokuva vauvasta. Kun julisteeseen valitsee kuvaa, kannattaa ensinnäkin varmistaa, että vauvan kasvot ovat näkyvissä ja että ympäristö olisi mahdollisimman neutraali. On vaikeaa tehdä tyylipuhdasta julistetta kuvasta, jossa vauva on sylissä tai ympärillä on paljon tavaraa.

Kuvan on myös oltava riittävän laadukas, eli korkearesoluutioinen. Matalaresoluutioinen valokuva voi olla hyvän näköinen, kun sitä tarkastelee kännykän tai tietokoneen näytöltä, mutta kun kuva printataan, tulee siitä epätarkka. Älypuhelimella otettu kuva on yleensä tarpeeksi laadukas, kunhan kuvaa ei ole otettu liian hämärässä.

Vinkki!  Vauvakuvan resoluution olisi hyvä olla 300 dpi/ppi, mutta vähintään sen on oltava 150 dpi/ppi, riippuen toki siitä, kuinka suureen julisteeseen kuva tulee. Lisäksi kuvan korkeuden ja leveyden olisi hyvä olla mahdollisimman iso, esimerkiksi 4500 x 3000 pikseliä.

Myös Veden syntymäjulistemalliin lisätään vauvasta valokuva, mutta kuvasta muokataan kuvankäsittelyohjelmalla mustavalkoinen lyijykynäpiirroksen omainen hahmotelma. Siksi vauvajulisteen luominen onnistuukin kuvalla, jonka resoluutio on vähintään 150 dpi/ppi ja kuvan koko vähintään 1000 x 1000 pikseliä. Kuvasta tulee herkkä ja kaunis, kun siitä rajataan pois vauvaa ympäröivä maailma, jolloin pikkuinen on pääroolissa. Yleensä parhaiten toimivat valokuvat, joissa vauva makoilee esimerkiksi vaalean peiton päällä, mutta tämän tekniikan ansiosta myös suurin osa taustalla olevista epäkohdista saadaan yleensä häivytettyä.

Vauvakuvasta lyijykynäpiirros syntymätietojulisteeseen

Näin tarkistat valokuvasi koon ja resoluution:

Kuvan resoluutio riippuu kuvan koosta – kun kuva suurenee, resoluutio heikkenee ja kun kuvan kokoa pienentää, resoluutio voi parantua. Tietokoneen esikatseluohjelmat näyttävät yleensä vain kuvan korkeuden ja leveyden pikselimäärät, mutta eivät tarkkuutta.

Tämä tahtookin mennä monimutkaiseksi, ja helpoin tapa tarkistaa valokuvat tiedot sekä printtikäyttöön soveltuminen, on käyttää Pictoremin tarjoamaa ilmaista työkalua nettiselaimessa.

helpoin tapa tarkistaa valokuvat tiedot sekä printtikäyttöön soveltuminen, onkin käyttää Pictoremin tarjoamaa ilmaista työkalua nettiselaimessa.

  1. Mene osoitteeseen pictorem.com/checkprintsize [tietokoneella tai kännykällä, ei väliä]
  2. Lataa valokuva työkaluun klikkaamalla "Select file"
  3. Veden julisteeseen riittää 30 x 20 cm kokoinen kuva, eli tarkista ensimmäisen ruudun ppi-lukema. Jos se on suurempi kuin 150 ppi, on kuvan resoluutio riittävän hyvä.
  4. Tarkista myös valokuvan pikselikoko “Your file resolution” -kohdasta. Siinä kerrotaan kuvan leveys ja korkeus. Jos koko on suurempi kuin “1000 by 1000 pixels”, on kuvan koko riittävä Veden syntymätietojulistetta varten.
Mahtavaa! Olet onnistuneesti tsekannut kuvasi soveltuvuuden julistetta varten, ja jos luvut olivat kohdillaan, voit seuraavaksi siirtyä luomaan ikioman syntymäjulisteesi.
Tyttövauvan kuva // Pixabay, Pexels
Poikavauvan kuva // Nicole De Khors, Burst

 


Olisi ihanaa kuulla sinusta, jätä kommentti!


Edessä on vielä yksi välietappi: kommentit luetaan läpi ennen julkaisua.